Traiteur-slagerij Ton & Ginny de Wit

Traiteur-slagerij Ton & Ginny de Wit

Duurzaam vlees


Bestel online


Livar varkensvlees

Sinds het Livarvarken in 1999 door vijf Limburgse varkensboeren is bedacht heeft het varken altijd in het teken gestaan van een onderscheidende smaak en vleeskwaliteit en een vorm van dierhouderij die rekening houdt met het natuurlijke gedrag en leefomgeving van het varken dat zich uit in maximaal dierenwelzijn.


Smaak als beloning voor goede zorg

Het vlees van het Livarvarken heeft een onderscheidende, uitmuntende smaak en vleeskwaliteit. Livar staat in het teken van een vorm van dierhouderij die zich uit in maximaal dierenwelzijn. De combinatie van granen, bijzondere rassen en het scharrelen in een weelde van ruimte maakt Livarvlees tot een uniek product. Livarvlees is ambachtelijk, eerlijk en lekker!


Waarom Livar?

De dieren worden grootgebracht op kleinschalige boerderijen met andere rassen, ander voer, gelukkige varkens en gelukkige boeren.
Het Livarvarken wordt met liefde gehoed en verzorgd in samenwerking met de monniken op Abdij Lilbosch in Echt.
Het Livarvlees onderscheidt zich qua smaak sterk van andere soorten varkensvlees. Het vlees is rijper en doorregen met vet, dé smaakdrager van vlees. Het vlees heeft bij bereiding nauwelijks gewichtsverlies.


Geselecteerd Livar specialist

Wij behoren tot een klein en streng geselecteerd gezelschap van vakmensen dat 'geselecteerd Livar specialist' is. En daar zijn we trots op! Livarvlees is niet overal verkrijgbaar. Om een breed assortiment van het bijzondere varkensvlees te mogen aanbieden dienen specialisten voldoende kennis te hebben van het Livar varken, haar leefwijze en haar rijke historie. Bovendien moet de specialist alles weten van het op ambachtelijke wijze verwerken van het vlees tot kwalitatieve en mooie producten.


Dierenwelzijn

Het welzijn van de dieren is voor Livar heel belangrijk. Uiteraard omdat het goed is voor het dier, maar ook omdat dit de vleeskwaliteit ten goede komt.
Livar is een kleinschalig en ambachtelijk bedrijf. De varkens worden gehouden op kleinschalige boerderijen verspreid door Limburg. Het is ook niet voor niets dat de Dierenbescherming Livar waardeert met het predicaat 3 sterren Beter Leven!


Ontdek de wereld van Livar

Om over de juiste kennis te kunnen beschikken zijn wij onder andere op bezoek geweest bij Abdij Lilbosch in Echt. In de kloostertuinen van deze abdij scharrelen een deel van de Livarvarkens waar ze met veel liefde worden verzorgd. Daarnaast hebben wij een uitgebreid programma gevolgd, om uiteindelijk het felbegeerde predicaat 'geselecteerd Livar specialist' te mogen dragen. Vraag naar ons Livar assortiment en proef het verschil.Lees meer op  www.livar.nl


Wij vertellen u graag over d​​​​​​​e herkomst van ons vlees.

Rundvlees

Wagyu Meat / Kagoshima A5 Wagyu Kobe beef

We hebben nu werkelijk het beste vlees in huis!

Wagyu is een Japanse koe van premium hoge kwaliteit. Dus niet de Australische variant, want dit eist echt van een hele andere kwaliteit.

Kagoshima A5 is het meest exclusive rundvlees wat er ter wereld verkijgbaar is. Ze noemen het ook wel de "THE HOLY GRAIL" De A5 is een aanduiding van de marmeringsgraad vet in het vlees. Met een verhouding van 80 % in het spierweefsel van het vlees en een vet smelt temperatuur van 29 graden is Kobe beef het meest speciale vlees wat u ooit geproeft zult hebben. De structuur is in vaktermen zalvig met een zeer mooie marmering en intermusculair vet.

Het Japanse Kobe beef is van het ras 100% Full blood Tajima Wagyu uit de Hygo. Het is rund dat dagelijks gemasseerd wordt, de ingredienten van bier te eten krijgt als bij voeding en in de stallen staat altijd een rustig stukje muziek op. Of dit laatste waar is moet ik u onthouden, maar het is een mythe.

 Om dit  vlees te bemachtigen advieseer ik u om dit vooraf te bestellen via een Pre-Order.

Rib cap
Rib cap is de bovenkant van de rib en is mooi om dunne plakjes te snijden voor de plaatgrill of pan.

Burgers
Ook maken we heerlijke Wagyu burgers van 180 gram van dit exclusieve vlees.

Entrecote/ Sir loin steak
Entrecote Kagoshima A5 is een gedeelte van de dunne lende botermals en geschikt om te grillen, dunne plakjes voor de bakplaat of voor gewoon in de koekenpan.

Ribeye
Kagoshima A5 . Heerlijk op de grill of koekenpan. Ons advies vlees alleen met peper en zout bestrooien. Marinades of sterke kruiden zal deze smaaksensatie absoluut verpesten.


Keten Duurzaam Rundvlees

Hollandse kwaliteit

Rundvlees is één van onze specialiteiten. Ons rundvlees komt van ‘dikbil’-runderen die opgroeien bij een mesterij waar met veel passie en liefde voor de koe te werk gegaan wordt.

Bij deze mesterij groeit ons rundvlees op in sappige, groene heide. Het voer wat deze runderen krijgen is speciaal samengesteld uit granen, gras, maïs en verse klavertjes.

Daarnaast worden de runderen op een natuurvriendelijke manier behandeld en krijgen de runderen geen antibiotica. Deze vrije levenswijze van de runderen proeft u terug in een excellent stukje rundvlees.

Doordat wij het hele proces vanaf het kalfje tot aan het heerlijke stukje malse vlees op uw bord in eigen beheer hebben, kunnen wij u topkwaliteit garanderen.

KDR: het kenmerk

Keten Duurzaam Rundvlees is een samenwerkingsverband tussen de Nederlandse vleesveehouder, de slachterij, de grossier, en onze traiteur-slagerij.

De schakels in de keten garanderen dat het vlees minimaal geproduceerd, geslacht en verwerkt is volgens de geldende wet- en regelgeving.

Daarnaast wordt op gebied van dierenwelzijn meer van de vleesveehouders verwacht dan bij de meeste bestaande keurmerken voor rundvlees. Zo zijn castratie en brandmerken absoluut verboden, wordt weidegang in de zoogperiode als vanzelfsprekend geacht en is vee dat wordt gehouden op uitsluitend betonnen roosters uitgesloten. Alle ketenpartijen staan hiervoor in en hebben dit geborgd middels onafhankelijke controlemechanismen. Daarnaast zetten de deelnemers zich in voor verdere verduurzaming van de keten.


✓ Dierenwelzijn ✓ Duurzaamheid ✓ Hoge kwaliteit ✓ Gehouden in Nederland


Lees meer op www.ketenduurzaamrundvlees.nlBestel in onze webshop →


U kunt uw bestelling dan afhalen op het door u gewenste tijdstip.
Lamsvlees

Ons lamsvlees komt van onze eigen boerderij, zodat wij u kunnen garanderen dat het van uitstekende kwaliteit is. We hebben een ruim assortiment aan lamsvleesproducten.

Lamsbout

Lamskotelet

Lamshaasjes

Lamsracks

Lamsschouder in braadzak
met groenten en kruiden

Lamsrollade

Provencaalse lamskoteletjes

LamskebabsKalfsvlees

Ons kalfsvlees komt van eigen boerderij en is dus van superieure kwaliteit. Wij hebben een volledig assortiment. Hieronder geven wij een kleine greep weer van de kalfsvleesproducten die wij uit voorraad kunnen leveren.

Kalfsoesters

Kalfsschnitzels

Magere kalfslapjes

Kalfsfricandeau

Kalfsentrecôte

Kalfsnieren

Kalfstong

Kalfsgehakt

Ossobucco
Kalfsschenkels


Van al onze producten zijn de allergenen bekend, u kunt hiernaar vragen bij aankoop in onze winkel.