Traiteur-slagerij Ton & Ginny de Wit

Traiteur-slagerij Ton & Ginny de Wit


HOE KAN IK HET BESTE EEN GROOT STUK VLEES BEREIDEN?

Voor het bereiden van een stuk groot vlees heb je nodig:

 * Kernthermometer
 * Braadpan, oven of BBQ met deksel


Voorbereiding:
Leg het stuk vlees altijd minstens 1 uur voor bereiding op het aanrecht zodat het goed op kamertemperatuur kan komen. Haal het vervolgens uit de verpakking en dep het droog met keukenpapier. 

Vlees braden in de pan:
Gebruik een braadpan met een deksel.  Het vlees aanbraden in de pan in ruim vetstof (boter, vloeibare margarine, olie of een combinatie) om een mooie kleur op het vlees te krijgen. De deksel op de pan doen en de hittebron lager zetten daarna het vlees regelmatig draaien en met het braadvocht bedruipen tot de gewenste kerntemperatuur. Haal het vlees uit de pan, leg het op de snijplank en trancheer (snijden) het in de gewenste porties.  

Vlees braden in de pan en in de oven:
Hiervoor heb je een braadpan zonder deksel (let op, wel een ovenbestendige pan), ovenschaal en de oven nodig. Eerst het vlees aanbraden in de pan in ruim vetstof (boter, vloeibare margarine, olie of een combinatie) om een mooie kleur op het vlees te krijgen. Het vlees in de pan of in een ovenschaal met braadvocht in de voorverwarmde oven zetten. De temperatuur van de oven is afhankelijk van het recept, maar een algemene richtlijn is 150ºC. Het vlees regelmatig draaien en bedruipen met het braadvocht tot de gewenste kerntemperatuur. Haal het vlees uit de oven, leg het op de snijplank en trancheer (snijden) het in de gewenste porties.  

Vlees stoven in de pan:
Dit keer gebruiken een braadpan met deksel. Braad het vlees aan in de pan in ruim vetstof (boter, vloeibare margarine, olie of een combinatie) om een mooie kleur op het vlees te krijgen, de deksel op de pan doen en de hittebron lager zetten. Het vlees uit de pan halen en warmhouden. Vocht (bouillon, water, bier, wijn) en andere producten voor het aanmaken van de jus (bv groenten, kruiden en andere smaakmakers)  in het braadvet doen en aan de kook brengen. (Dit kan per recept verschillen) Zet de warmtebron laag en doe het vlees weer in de pan. Laat het geheel zachtjes stoven met de deksel gesloten op de pan tot de gewenste gaarheid. Stoofvlees heeft de tijd nodig.

BEREIDINGSADVIES voor onze  ROLLADES:

Soort rollade Braadtijd pan Oven (eerst aanbraden)
Livar Procureur rollade doorregen.               
1 kg

750 gram

500 gram

90 minuten zachtjes braden

90 minuten zachtjes braden

75 minuten zachtjes braden

90 minuten 150°C
Kerntemperatuur 78°C
90 minuten 150°C
Kerntemperatuur 78°C
75 minuten 150°C
Kerntemperatuur 78°C
Livar Varkensfilet rollade
1 kg

750 gram

500 gram


60-70 minuten zachtjes braden

55-60 minuten zachtjes braden

30 minuten zachtjes braden

70 minuten 150ºC
Kerntemperatuur 62-64ºC
55-60 minuten 150°C
Kerntemperatuur 62-64°C
30 minuten 150°C
Kerntemperatuur 62-64°C
Half om Half (H.O.H.) rollade
1 kg

750 gram

500 gram

70-75 minuten zachtjes braden

65 minuten zachtjes braden

45 minuten zachtjes braden

75 minuten 150ºC
Kerntemperatuur 62-64°C
65 minuten 150°C
Kerntemperatuur 62-64°C
45 minuten 150°C
Kerntemperatuur 62-64°C
Kalkoen rollade naturel of Grand Mere
750 gram tot 1 kg

500 gram

90 minuten zachtjes garen

75 minuten zachtjes braden

90 minuten 150ºC
Kerntemperatuur 78ºC
60 minuten 150°C
Kernthemperatuur 68°C
Kiprollade
1 kg Dij

1 kg Filet

750 gram Dij

750 gram Filet

500 gram Dij

500 gram Filet

90 minuten zachtjes braden

60 minuten zachtjes braden

75 minuten zachtjes braden

60 minuten zachtjes braden

50-60 minuten zachtjes braden

55 minuten zachtjes braden

90 minuten 150ºC
Kerntemperatuur 78ºC
60 minuten 150ºC
Kerntemperatuur 75ºC
75 minuten 150ºC
Kerntemperatuur 78ºC
60 minuten 150°C
Kerntemperatuur 75°C
60 minuten 150°C
Kerntemperatuur 78°C
55 minuten 150°C
Kerntemperatuur 75°C
Runder Lende rollade Truffel, Italiaans en gevuld 
rosé

gaar

30-35 minuten zachtjes braden,
zonder water en zonder deksel
50 minuten zachtjes braden,
zonder water en zonder deksel

35 minuten 150°C
Kerntemperatuur 48-55°C
45-50 minuten 150°C
Kerntemperatuur 60°C
Runder braadrollade 70-90 minuten zachtjes braden

80-90 minuten 150ºC
Kerntemperatuur 68ºC


Bestel online

Thermometers 

Wat is een kernthermometer?

Met een kernthermometer kun je een stuk vlees tot de gewenste kerntemperatuur garen. De kern is de plaats waar het vlees als laatste de gewenste temperatuur bereikt.

Door deze te gebruiken weet je zeker hoe gaar je stukje vlees is.   De onderstaande kernthermometers zijn bij ons verkrijgbaar. 

Analoge Thermometer

deze thermometer meet uw stukje vlees van 0 tot 120 graden.

Deze is bij ons te koop voor 6.95

Klik hier om hem te bestellen via onze webshop


Digitale thermometer.

Deze thermometer meet u stuk vlees  van 45 tot 190 graden in no time.

Het is een zeer handige om te gebruiken bij uw Barbecue.

Deze is bij ons te koop voor 9.95   

Klik hier om hem te bestellen in onze webshop.


Digitale Hendi Thermometer

Deze Thermometer kunt ook met timer werken en continu in uw product laten zitten. Hij is bij ons verkrijgbaar voor 15,95 

Klik hier om het te bestellen in onze webshop

Kerntemperatuur per vleessoort
Vleessoort Gaarheid Kerntemperatuur
Kip Gaar 78°C
Kalkoen:
Dij
Filet

Gaar
Gaar

Min. 85ºC
78°C
Duif, eend Rood 55ºC – 60ºC
Fazant, patrijs;
Filet
Bout

Rosé
Gaar

50ºC – 55ºC
78°C
Ree, hert Rood 50ºC – 55ºC
Wild zwijn:
Stoof
Filet

Doorbakken
Rosé

70ºC – 75ºC
58°C
Varkensvlees Gaar
Doorbakken
65ºC – 68ºC
68ºC
Rundvlees Rood/rare
Medium rare
Medium rose
Medium well
Doorbakken/welldone
35ºC – 40ºC
45ºC – 50ºC
50ºC – 55ºC
55ºC – 60ºC
60ºC – 65ºC
Kalfsvlees Rosé
Doorbakken
55ºC
60ºC – 65ºC
Lamsvlees Rosé 55ºC